Bedre møder med røde persontyper

0
20

Sådan holder du bedre møder med “røde” persontyper:

Når du skal holde møder, så kender du fx sikkert flere typer (der sjældent ændrer adfærd)

 • Dem, der altid kommer til tiden – og dem, der aldrig gør
 • Dem der altid tager ordet – og dem, der aldrig gør
 • Dem der siger noget, når de har overvejet det nøje – og dem, der bare snakker
 • Dem der taber hovedet ind i mellem, og dem, der gyder olie på vandene
 • Der, for hvem en aftale er en præcis aftale – og dem, for hvem, det bare er en hensigtserklæring i momentet.

Ud fra fx diverse modeller om persontyper, kommer her en række tips, tricks og råd, til hvordan du kan tackler dine mødedeltagere bedre. Dette indlæg handler om dem, der typisk kaldes “Røde” eller “D”

Rød persontype: (Ledere, selvstændige, militærfolk)

Typiske VIP’er er fx typer som: Stig Tøfting, Donald Trump, Lars Løkke, Helle Thorning, Yvonne fra Olsen-banden

Røde typer er fokuserede, krævende, viljestærke og konkurrence-mindede mennesker – der er vant til at få deres vilje og nå deres mål, uden for megen diskussion. De kan (derfor) virke direkte dominerende og ufølsomme på nogle, hvis de ikke får deres vilje eller plads nok til at bestemme og gøre det, de mener er rigtigt.

De røde skal selvsagt have plads – helst for bordenden – og er utroligt effektive, når de får de rette, frie rammer og mål.

Fortæl dem aldrig hvad de skal gøre, medmindre I begge ved at du 100% har ret og har “de største bukser på”. Bed i stedet Rød om at komme med sin egen plan for at nå de mål, du har udstukket – og aftal dette hurtigt og effektivt – uden for mange detaljer. Og lad så Rød køre det meste selv – så bliver målet oftest nået – måske med lidt menneskelige omkostninger på vejen.

Citat: “Kom så – vi kan fejre når vi er færdige – og bestemt ikke før!”

Tip til bedre møder med Rød:

 • Send om muligt agendaen før mødet. Dette gælder også tlf- eller webmøder. Dermed er rød godt forberedt og det kan rød altid bedst lide. Rød hader nemlig overraskelser!
 • Kom senest til tiden og start og slut mødet til tiden (medmindre Rød selv afgør andet)
 • Resumer agendaen, bed om accept på den fra starten af og hold dig til den.
 • Tal i korte, præcise sætninger og giv gerne korte, præcise analyser og fakta. – undgå for mange detaljer
 • Giv gerne 1-2 analyser/alternativer og evt. din anbefaling, så Rød selv kan træffe beslutningen.
 • Rød kan snildt træffe en beslutning på stedet. Der er sjældent grund til – medmindre han selv beder om det – at give Rød betænkningstid. Videre!
 • Tal udelukkende om forretning. Intet personligt. Eller i hvert fald i den (prioriterede) rækkefølge
 • Noter konklusionen og tilbyd at sende den, så alle har samme dokumentation. ( I givet fald I er uenige, vil det være det eneste der måske (!) kan få rød til at indrømme en fejl fra hans side.)

Læs mere om en anden persontype lige her

Vi arbejder tæt sammen med Danmarks bedste testudbyder gennem flere år: E-stimate samt flere andre udbydere

Røde persontyper elsker kontrol og udstråler det gerne
Tidligere artikelSådan skriver du den effektive e-mail
Næste artikelBedre møder med gule persontyper
Søren Ellegaard er en ekstremt erfaren underviser, foredragsholder og facilitator. Han har undervist i ca. 25 lande; størstedelen af Europa, samt alt fra Las Vegas, USA, Sapporo, Japan samt den Dominikanske Republik og blandt de mest kendte kunder fx Nestlés hovedkvarter fast gennem 6 år, Unibrew i Danmark, G4S m.fl. . Søren er bl.a. Certificeret mindmap-instruktør i EMEA for verdens største mindmappingsoftware Mindjet.com Certificeret i flere persontype-værktøjer (E-stimate, Insights etc) Certificeret træner for JCI (lederudvikling) Valgt som “Årets træner” 3 gange i JCI Danmark Certificeret Train-the-Trainer-træner Vinder af Danmarksmesterskabet i præsentations-teknik Samarbejdspartner for Ledernes Hovedstaden Hans specialer er Personlig effektivittet Human Resource Skræddersyede teambuildings og events Han har også arbejdet for fx ECCO Sko som både International Retail Training Manager og Uddannelsesansvarlig, samt for VPK Peterson Packaging som HR Manager Du kan dermed altid regne med en sparringspartner eller instruktør, der gør det han siger, siger det han gør og holder det, han lover.