Blev mere struktureret med mindmapping

Et mindmap er et diagram, der bruges til at organisere information med på en visuelt, logisk og overskuelig måde. Mindmaps er hierarkisk opbyggede på en måde, som hjernen godt kan lide og tillader derfor et ekstremt effektivt og hukommelses venligt arbejde.

Mindmapping
Mindmap der illustrerer mindmapping

Map’et tegnes typisk som et centrum, hvorfor de underliggende informationer udgår fra i form af tekst og billeder, med de primære information tættest til centrum og vice versa.

Mindmaps kan både bruges i hånden til noter, brainstorms, planlægning etc. eller på computeren, som dels tillader synkroniseringer til gantt-kort, hele microsofts pakke, skyen etc – samt integrering af omkostningsberegninger, tidsstyring, utallige skabeloner til SWOT’s, strategiprojekter og meget meget mere.

Historien bag mindmaps

Man kan spore mindmap-lignende diagrammer, der “kortlægger” information visuelt helt tilbage til filosoffen or matematikeren Porphyry of Tyros, fra det 3. århundrede og teknikken kan spores løbende gennem historien siden da. Det er dog først, da den forvandles til en software, som for alvor inddrager tid og penge, at den forvandles fra et videnstyringsværktøj til et reelt, bundlinjeorienteret planlægnings-, projekt- og ledelsesværktøj.

Bliv mere effektiv med mindmapping:

Mindmapping og de underliggende programmer bruges i dag i en stor del af verdens virksomheder og universiteter, hvor jeg også selv har været med til at introducere og undervise i mindmapping. Cunningham gennemførte fx en brugerundersøgelse i ’05, hvor 80% af de studerende mente, at “mindmapping hjalp dem med at forstå videnskabs-relaterede begreber og ideer.” I en en sammenhæng testede Vestas mindmapping og en tilhørende software (MindManager) i en testgruppe, hvor projekternes gennemløbstid blev optimeret med 50% målt over et år.