Bedre møder med grønne persontyper

0
32

Sådan holder du bedre møder med ‘grønne’ persontyper:

Når du skal holde møder, så kender du fx sikkert flere typer (der sjældent ændrer adfærd)

  • Dem, der altid kommer til tiden – og dem, der aldrig gør
  • Dem der altid tager ordet – og dem, der aldrig gør
  • Dem der siger noget, når de har overvejet det nøje – og dem, der bare snakker
  • Dem der taber hovedet ind i mellem, og dem, der gyder olie på vandene
  • Der, for hvem en aftale er en præcis aftale – og dem, for hvem, det bare er en hensigtserklæring i momentet.

Ud fra fx diverse modeller om persontyper, kommer her en række tips, tricks og råd, til hvordan du kan tackler dine mødedeltagere bedre. Dette indlæg handler om dem, der typisk kaldes “Grønne” eller “S”

Grønne persontyper : (pædagoger, terapeuter, assistenter)

Typiske VIP’er er fx: Tine Bryld, Gandhi, Uffe Elbæk, C-3P0 fra Star Wars, Kjeld fra Olsen-banden

Deltagende, empatiske og tålmodige (til en vis grænse), afslappede mennesker, der ofte er hyggeonklerne og -tanterne på holdet. Dem der sørger for der altid både er kaffe, kage samt tid til at høre hvordan det går derhjemme ( altså hos dig, for du er jo det vigtigste).  Føjelige og ekstremt hjælpsomme mennesker, der ind i mellem næsten ‘falder stille i med tapetet’ og generelt sjældent vækker megen opmærksomhed.

Det betyder ikke, at de ikke arbejder, blot at de gør det stille, kontinuerligt og bare gerne vil have fred og ro til det. Det er ofte dem, der nærmest utrætteligt, uvurderligt og uundværligt producerer virksomhedens håndgribelige produkter fra morgen til aften. 

Grønne kolleger kan også være aldeles u-undværlige for ‘røde’ ledere, der altid bør sikre en grøn kollega i teamet, til at glatte folderne ud for dem ind i mellem  og i det hele taget til at få det daglige arbejde til at glide. Grønne trives og motiveres især når hele teamet trives – samt fx. af tid, god stemning og personlig, ægte opmærksomhed.

Tip til bedre møder med Grøn:

En agenda kan være udmærket for grøn – bare der også er tid til at berøre hvordan det går – gerne først, for der er sikkert sket noget siden sidst. Ergo er det en god ide at tilføje ‘bløde’ emner på den.

Til fysiske møder er det godt hvis du har kage med – til alle, også kollegerne – så I lige kan starte med en kop kaffe / the sammen.

Tid er ikke så vigtig for grøn – bare der er nok af den til at komme det hele igennem inkl. samværet og det sociale

Agendaen er som sagt fin for grøn – men opstår der akut brug for hjælp, så viger den straks.

Giv grøn tid og plads til at snakke med dig og fortæl gerne selv om hvordan du og dit team (virkelig) har det.

Grøn skal have mavefornemmelsen med i sine beslutningsprocesser, hvilket typisk tager tid. Gør plads til det på mødet eller giv Grøn tid efter mødet, før en vigtig beslutning skal træffes. I hvert fald når du gerne vil have grøn helt med dig. Det ér naturligvis muligt at presse en beslutning igennem overfor grøn. Risikoen er at Grøn bare obstruerer den i stilhed efter mødet og du ikke rigtigt forstår hvad der sker?

Undgå for enhver pris åbne konflikter i Grøns nærvær. Grøn har brug for harmoni og holdånd for at yde sit bedste.

Sørg altid for at grøn har det godt, når mødet slutter. – Også selvom I har været uenige om noget. Aftal om nødvendigt at tale sammen kort tid efter. Dermed kan I hver især lige kan tænke over tingene, før I enten går videre eller træffer en fælles beslutning.

Noter konklusionen og send den, og tilføj gerne noget personligt ifm. mailen. Eller endnu – bedre ring lige og hør hvad Grøn synes om den.

Læs mere om en anden persontype lige her

Vi arbejder tæt sammen med Danmarks bedste testudbyder gennem flere år: E-stimate samt flere andre udbydere

Tidligere artikelBedre møder med blå persontyper
Søren Ellegaard er en ekstremt erfaren underviser, foredragsholder og facilitator. Han har undervist i ca. 25 lande; størstedelen af Europa, samt alt fra Las Vegas, USA, Sapporo, Japan samt den Dominikanske Republik og blandt de mest kendte kunder fx Nestlés hovedkvarter fast gennem 6 år, Unibrew i Danmark, G4S m.fl. . Søren er bl.a. Certificeret mindmap-instruktør i EMEA for verdens største mindmappingsoftware Mindjet.com Certificeret i flere persontype-værktøjer (E-stimate, Insights etc) Certificeret træner for JCI (lederudvikling) Valgt som “Årets træner” 3 gange i JCI Danmark Certificeret Train-the-Trainer-træner Vinder af Danmarksmesterskabet i præsentations-teknik Samarbejdspartner for Ledernes Hovedstaden Hans specialer er Personlig effektivittet Human Resource Skræddersyede teambuildings og events Han har også arbejdet for fx ECCO Sko som både International Retail Training Manager og Uddannelsesansvarlig, samt for VPK Peterson Packaging som HR Manager Du kan dermed altid regne med en sparringspartner eller instruktør, der gør det han siger, siger det han gør og holder det, han lover.