Få ting gjort om FREDAGEN!

0
8

Få ting gjort om fredagen!

Kender du dem, der bare skal have fredagen overstået, så det kan blive weekend? Og kører hjem med halvdårlig samvittighed, tænkende på alt det, som de ikke nåede? Så send dem dette opslag med fem hurtige fif

Fredagen kan sagtens blive den dag, der sikrer dig en god weekend og en bedre efterfølgende uge. Det klarer du (ham/hende du kender) bl.a. sådan her:

A) Start med at lægge dagens realistiske plan (før du tjekker mail)

 • Vurder de opgaver du SKAL nå
 • Vurder de opgaver der LIGGER UD OVER DEM
 • Sæt realistisk tid på hver af dem, og prioriter det, du kan nå, før du går hjem. Træk 20% fra til det uforudsete og brief/uddeleger/planlæg ny tid til det, du ved, du ikke når.

B) Tjek mail – er der er ting, som BÅDE er VIGTIGE og HASTER, så gå til punkt A)

 • Start med det VIGTIGSTE FØRST – så du får klaret de ting, der virkelig betyder noget først – mens du er frisk og før forstyrrelserne kommer. Tænk på, at alle dem, der ikke gør A) B) og C) kommer til at spørge alle på stedet om hjælp sidst på dagen… gerne tilsat alt fra panik til bøn og en forklaring om alt fra børn til virksomhedens overlevelse…
 • Dermed er du stort set allerede nu sikker på at kunne tage på weekend senere, med følelsen af at have udrettet noget, der gjorde en forskel.
 • Tip: Hvis opgaven virker uoverkommelig – så aftal med dig selv, at du i hvert fald bruger bare 10 minutter koncentreret på den. Odds er, når du har gjort det, flyder resten af sig selv – og hvis ikke – har du sat tankerne i gang om opgaven, hvilket fortsætter ubevidst.
 • Svar alt, der tager max. 5 minutter, afvis alt du kan med hård venlighed og sæt resten i kalenderen eller på to-do-listen

C) Send vigtige mails med forskudt forsendelse, når du ønsker kvalitetssvar – eller ring!

D) ARBEJD EFFEKTIVT & KONCENTRERET!

 • Tag et støjdæmpende headset på / bed kollegerne om ro til at få gjort XYZ – evt. i et bestemt tidsrum
 • Luk din Outlook
 • Sig venligt ”Nej” til flere – medmindre du arbejder i support.

F) Før du går hjem – lav en hurtig top tre i kalenderen over dine første tre prioriteter mandag morgen

 • Dermed er du allerede igang med A) for mandagen
 • Dermed kan din hjerne arbejde ubevidst med tingene for dig

Sådan – tag hjem med god samvittighed, drik en kop kaffe på vejen og glæd dig til en GOD WEEKEND

Søren

 

Tidligere artikelVerdens bedste mindmapsoftware
Næste artikelHvornår åbner du bedst din e-mail?
Søren Ellegaard er en ekstremt erfaren underviser, foredragsholder og facilitator. Han har undervist i ca. 25 lande; størstedelen af Europa, samt alt fra Las Vegas, USA, Sapporo, Japan samt den Dominikanske Republik og blandt de mest kendte kunder fx Nestlés hovedkvarter fast gennem 6 år, Unibrew i Danmark, G4S m.fl. . Søren er bl.a. Certificeret mindmap-instruktør i EMEA for verdens største mindmappingsoftware Mindjet.com Certificeret i flere persontype-værktøjer (E-stimate, Insights etc) Certificeret træner for JCI (lederudvikling) Valgt som “Årets træner” 3 gange i JCI Danmark Certificeret Train-the-Trainer-træner Vinder af Danmarksmesterskabet i præsentations-teknik Samarbejdspartner for Ledernes Hovedstaden Hans specialer er Personlig effektivittet Human Resource Skræddersyede teambuildings og events Han har også arbejdet for fx ECCO Sko som både International Retail Training Manager og Uddannelsesansvarlig, samt for VPK Peterson Packaging som HR Manager Du kan dermed altid regne med en sparringspartner eller instruktør, der gør det han siger, siger det han gør og holder det, han lover.