Bliv effektiv første dag efter ferien

0
3

Sådan bliver du effektiv første dag efter ferien

Op til 25% af medarbejderne mener, de vender tilbage fra ferien – til jobbet – trætte, ugidelige og langt fra effektive!

Hvis (dine) skolebørn kom tilbage fra ferien med den udtalelse, ville du så give dem 2-3 uger til at komme op i ”et-eller-andet” gear igen?  Et par uger, hvor de kun skulle lave nogle af lektierne etc? Eller ville du forvente de leverede med det samme ovenpå ferien?

Ville Tour De France teams sætte rytterne i gang på etaperne med et bud om at tage den med ro den første uges tid og komme ind i kampen, når de selv syntes? – Med et håb / behov om, at de så kunne indhente det tabte i de sidste 2 uger, med maximalt pres hver dag?!

Mange stress eksperters bud, om at give medarbejdere fred og tid til at ”komme op i gear” over en periode, holder ikke. Du ville næppe lade dine egne børn gøre det, og derfor heller ikke en moderne medarbejder. ( jeg formoder heller ikke medarbejderen vil nøjes med 2/3 af lønnen den første måned, hvorfor begge parter skylder at hjælpe hinanden på rette vej med lidt ferieplanlægning med fokus på dag 1 efter ferien)

Det handler om at komme hurtigt op i gear

Tricket er fx inden ferien, at få lagt en plan for det, du skal når du kommer tilbage, hvilke mål der skal nås i 3. kvartal eller 2. halvår. Og få ryddet skrivebordet, før du går, så alt er parat til at komme godt i gang dag 1 efter ferien.

Ryd skrivebordet og gør klar til at arbejde effektivt igen

Benyt ”Eisenhower matrix”-princippet (google det, eller check youtube). Der prioriterer du omgående mail / opgaver etc efter haster / vigtigt, UDEN at arbejde på det.

Du kan se 2 minutter om Eisenhowers matrix og princip her

Mail : sorter alle e-mails og opgaver

  • Er det ikke vigtigt for dig eller virksomheden – tryk DELETE
  • Tager det under 30 sekunder; Gør det straks
  • Tager det over 30 sekunder : Sæt opgaven i din Outlook kalender eller opgaveliste, og besvar ”opgavestilleren” hvornår han kan forvente opgaven løst.

Del oplevelserne på én gang

Hold en god frokostpause med kollegerne, hvor I kan udveksle hvordan ferien er gået i fællesskab alle på én gang. Dermed kan alle dele de gode oplevelser sammen, i stedet for at pendle rundt på kontorerne og fortælle dem en 3-4 gange til andre, der netop er i gang med at få arbejdet fra hånden.

Prioriter med din leder

Afstem hurtigt den kommende periodes mål, deadline og opgaver med din leder. Der kan være sket ting i ferien, der betyder ændringer for dig, eller dem du skal levere til internt og eksternt. Du skal jo kun lave og levere det der tæller, og statistik viser at medarbejdere spilder op til 50% af arbejdstiden på projekter og indsatser der intet betyder.

Bordet er ryddet, opgaverne er prioriterede og i kalenderen.

Nu går du i gang med at arbejde, kommer dermed hurtigt op i gear, og får effektivt noget fra hånden der betyder noget. Det vil føles godt, og du får hurtigere bugt med bunkerne.

Det der stresser andre er jo ikke det, som de får gjort, men netop det som de ikke får gjort eller når – Dem om det… Hav god ferie med god samvittighed og ro i sindet

effektiv ferieplanlægning
Tidligere artikelBedre mødeplanlægning med Doodle
Næste artikelDisse dage og tider er møder produktive
Søren Ellegaard er en ekstremt erfaren underviser, foredragsholder og facilitator. Han har undervist i ca. 25 lande; størstedelen af Europa, samt alt fra Las Vegas, USA, Sapporo, Japan samt den Dominikanske Republik og blandt de mest kendte kunder fx Nestlés hovedkvarter fast gennem 6 år, Unibrew i Danmark, G4S m.fl. . Søren er bl.a. Certificeret mindmap-instruktør i EMEA for verdens største mindmappingsoftware Mindjet.com Certificeret i flere persontype-værktøjer (E-stimate, Insights etc) Certificeret træner for JCI (lederudvikling) Valgt som “Årets træner” 3 gange i JCI Danmark Certificeret Train-the-Trainer-træner Vinder af Danmarksmesterskabet i præsentations-teknik Samarbejdspartner for Ledernes Hovedstaden Hans specialer er Personlig effektivittet Human Resource Skræddersyede teambuildings og events Han har også arbejdet for fx ECCO Sko som både International Retail Training Manager og Uddannelsesansvarlig, samt for VPK Peterson Packaging som HR Manager Du kan dermed altid regne med en sparringspartner eller instruktør, der gør det han siger, siger det han gør og holder det, han lover.