Spring over overspringshandlingerne – 9 enkle tip

0
7

Du har sikkert hørt om overspringshandlinger (fra venner og kolleger) – dem, som betyder, at de får lavet en masse ting og kan fortælle, at de ofte har helt ubegribeligt travlt. – Og svært ved at nå de ting der tæller – som alle kræver af dem.

Hvis du kender en sådan kollega, så er her 9 tip, han/hun kan vælge mellem. De fleste kan bruges helt hver for sig, giver dig mere tid og mindre stress.

(Feedback fra medarbejdere i 15-20 lande kloden rundt – tyder på de virker)

1. Sørg for at målet er præcist

Hvis målet virker upræcist, så tal med opgavens ejer (som kan være dig selv) og klarlæg, hvad det helt præcise mål og succeskriterier er. Først når du har mål – kan du få tilfredsheden ved at “score.”

2. Sørg for at målet/opgaven motiverer dig

Hvis du ikke finder opgaven spændende, så søg og find det spændende i opgaven på en eller anden vis. 4 ud af 5 opgaver har typisk “et-eller-andet” i sig, når du virkeligt søger det. Og de sidste 20% – er en del af jobbet. Jo før de er overstået – des hurtigere kan du bruge tid på de 80 fremragende procent.

3. Lav en detaljeret, trindelt plan

Lav en brainstorm, som du gør til en detaljeret plan, som du gør til mindre, tidsfastsatte trin, som du sætter i din kalender. (evt. efter at have vendt dem med din partner/makker/mentor/leder)

4. Gør det enkelt

Ting behøver ikke være komplicerede – medmindre at du eller opgaven specifikt har en grund til at kræve perfektion, er der sjældent grund til at gå efter den højeste standard. Hvor mange ting oplever du selv, der er ultra perfekte? Dine møde? Din telefon? Din Bil? – Næppe. Ergo: Gør tingene godt – eller tjek hvilke krav opgaven rummer, måske er “okay” helt okay og du kan nøjes med den tid som “Okay” kræver og komme videre.

5. Gør det nu (bare)

Findes der et perfekt tidspunkt til at få børn på? Det gør der heller ikke for dine opgaver, så lad være med at vente på det. Sæt opgaven i kalenderen og få den gjort på dét tidspunkt og i dét tidsrum.

6. Bare brug 10 minutter

Bare lov dig selv at bruge 10 (!) minutter. Al statistik viser, at når du først ER kommet i gang, så fortsætter du. Du føler dig tillige bedre tilpas mentalt og opfatter ofte opgaven som nemmere at tackle fremadrettet.

7. Copy & paste det

Hvis nogen allerede har gjort det, så brug det (med tilladelse) – find et skema, vejledning eller formular online, spørg dit netværk eller en kollega. Tjek om alt stemmer og tilpas eller tilføj om nødvendigt dit eget touch.

8. Find en partner

Har du prøvet fitness (hvem har ikke det) …alene? Find en partner/mentor, som du kan sparre med og som kan holde dig til ilden og omvendt efter behov. Ting bliver bare lettere når man er to – for jer begge. Tjek netværket – brug FB, LI etc.

9. Vælg et (nyt) netværk, der passer til opgaven/projektet

Hvis du har gang i et projekt, så vurder om dit nuværende (prof) netværk passer til den, og om du bør tilføje eller udskifte netværket eller dets prioritering med henblik på at få nye impulser, sparring, inspiration, hjælp etc. fra det.

Tidligere artikelDrop døden efter frokost!
Næste artikelHurtiglæsning fordobler din læsehastighed
Søren Ellegaard er en ekstremt erfaren underviser, foredragsholder og facilitator. Han har undervist i ca. 25 lande; størstedelen af Europa, samt alt fra Las Vegas, USA, Sapporo, Japan samt den Dominikanske Republik og blandt de mest kendte kunder fx Nestlés hovedkvarter fast gennem 6 år, Unibrew i Danmark, G4S m.fl. . Søren er bl.a. Certificeret mindmap-instruktør i EMEA for verdens største mindmappingsoftware Mindjet.com Certificeret i flere persontype-værktøjer (E-stimate, Insights etc) Certificeret træner for JCI (lederudvikling) Valgt som “Årets træner” 3 gange i JCI Danmark Certificeret Train-the-Trainer-træner Vinder af Danmarksmesterskabet i præsentations-teknik Samarbejdspartner for Ledernes Hovedstaden Hans specialer er Personlig effektivittet Human Resource Skræddersyede teambuildings og events Han har også arbejdet for fx ECCO Sko som både International Retail Training Manager og Uddannelsesansvarlig, samt for VPK Peterson Packaging som HR Manager Du kan dermed altid regne med en sparringspartner eller instruktør, der gør det han siger, siger det han gør og holder det, han lover.