4 trin til en præcis planlægning

Elsker du når ting klapper til tiden? Når deadlines matcher? Møder starter præcist?

Synes du fraser som “det når vi sagtens,” “det tager kun fem minutter” eller “jeg er det lige om lidt” virker (for) velkendte og ude af trit med virkeligheden – selv om de sikkert er optimistiske og velmente?

Så er her et overblik på mindmap (ovenfor) og en teknik med fire trin, du kan anbefale til dem, du kender, der måske kan have glæde af den ( Jeg tænker du sikkert næppe selv har, men du kender sikkert nogen ;o) ? )

Teknikken betyder du prioriterer de ting der tæller efter et simpelt princip ( læs mere på resten af bloggen her, se modellen nedenfor eller google “Eisenhower matrix” efter behov )

Og den betyder ISÆR DU RAMMER RIGTIGT I DIN PLANLÆGNING AF TID TIL OPGAVER OG PROJEKTER – altså især hvor lang tid du beregner ( ikke gætter eller tror eller føler ) en opgave tager.

På den måde kan du lettere matche kunders og kolleger forventninger, og du kan lave en plan over dagen, ugen, opgaven eller projekter – der er realistisk og giver flere resultater og mindre stress for alle.

Tip : Indlæg en buffer til de uforudset tinge – fx. på 10%. Du kan ikke forudse hvad der sker af uforudsete ting, men du kan forudse der sker nogle. Vurder selv en passende buffers størrelse til netop dit job / dine opgaver .

Eisenhowers matrix, som bruges til at prioritere opgaver ud fra hvorvidt de haster og/eller er vigtige